URADNE URE:
18:00 – 20:00
(pon, sre, pet)

Pusti nam žareti

Sporočilo za javnost

(Za takojšnjo objavo)

Slovenska Bistrica, 15. 12. 2020

Študentski klubi enotno v akcijo “Pusti nam žareti”

Slovenska Bistrica, 15. 12. 2020 – Zaradi splošne ignorance do študentov in drugih mladih s strani vlade, ki odločitve sprejema brez omogočenega socialnega dialoga, smo študentski klubi problematiko vzeli v svoje roke! Z enotno akcijo Pusti nam žareti želimo ozaveščati o problematiki, s katero se trenutno ne srečujemo le študentski klubi, temveč vsi študentje.

S sloganom Pusti nam žareti želimo prikazati pozitiven vpliv študentskih klubov v lokalni skupnosti, hkrati pa osvetliti tudi problematiko tega, da s takimi odločitvami, kot jih trenutno sprejema vlada, naše delovanje počasi ugaša. Študentski klubi pa tega ne bomo dopustili in bomo žareli še naprej, saj se predobro zavedamo svoje vloge in odgovornosti do študentov po celi Sloveniji.

Tekom akcije bomo v Klubu študentov Slovenska Bistrica nagovorili različne problematike, ki se tičejo mobilnosti dijakov in študentovbivanjske problematike, s katero se soočamo študentje, ter splošne ignorance vlade do študentskih klubov in ostalih študentskih organizacij. Na ta način želimo ključne informacije prenesti do študentov in jih informirati do te mere, da se lahko tudi sami aktivno odzovejo na različne aktualne tematike. Predvsem pa želimo, da študentje stopimo skupaj in se zavzamemo za svojo prihodnost.

Najprej želimo osvetliti problematiko, ki se je odprla z odločbo ZIPRS2122 o omejitvi sredstev, ki bo močno prizadela delovanje študentski klubov. Trenutna koalicija zmanjšuje financiranje študentskih organizacij, s čimer bodo neposredno oškodovani študenti. Lokalni študentski klubi, med drugim tudi Klub študentov Slovenska Bistrica, smo pogosto edini organizatorji in izvajalci projektov in aktivnosti za mlade v svoji lokalni skupnosti, s tem pa razvijajo tudi družabno življenje in najpomembneje, povezujejo skupnost. Zato je pomembno, da se našega delovanja ne šibi, temveč da se zavemo dodane vrednosti, ki jo delovanje študentskih klubov nosi za študente.

Vsi, ki se zavedate, da je delovanje Kluba študentov Slovenska Bistrica in ostalih študentskih klubov pomembno, nam lahko od torka, 15. 12. 2020, dalje izrazite svojo podporo, da bomo  še naprej lahko pripravljali vsebine, ki izboljšujejo standard življenja študentov in dijakov v naših lokalnih okoljih. Podpora je dostopna na povezavi https://skis-zveza.si/podpora-studentskim-klubom/.

Poleg tega lahko pri ozaveščanju pomagate tudi z deljenjem vsebin študentskih klubov na družbenih omrežjih (več informacij na Facebook profilu Klub študentov Slovenska Bistrica https://www.facebook.com/klubstudentovslovbistrica  ter na tak način prispevate k temu, da Pusti nam žareti ni le lep slogan, ampak ena ključnih kampanj, s katero se mladi aktiviramo in pokažemo, da nam ni vseeno.

Prihodnost države je v rokah mladih, zato je skrajni čas, da stopimo skupaj in Vladi RS pokažemo, da to ni prihodnost, ki bi si je želeli.

Pusti nam žareti!

Naslov

Klub študentov Slovenska Bistrica
Trg svobode 5
2310 Slovenska Bistrica

Kontakt

Žiga Orešič (predsednik)
068 176 773
info@kssb.si

Socialno

Uradne ure

18:00 – 20:00
Ponedeljek, sreda in petek.

Ostali podatki

Davčna številka: 71800085

TRR (NOVA KBM d.d.):
SI56 0443 0000 0752 737

© 2024, KŠSB. Vse pravice pridržane.

Skip to content